Noticias de Asuncion
Door: Jelke
01 November 2008 | Paraguay, San Lorenzo
3 weken in Paraguay. Op deze nota bene regendag tijd om nog eens wat bij te schrijven.
* Zware stormen hebben de streek rond Asunción vorig weekend geteisterd, zodat heel veel mensen, ook wij, een tijdje zonder elektriciteit zaten. Niet zo’n ramp: we hebben toch geen airco, we koken op gas en in ons huis werkt er gemiddeld toch maar één lamp op drie :). Ook dit weekend valt de regen weer met bakken uit de hemel. De straten worden zo in een mum van tijd omgetoverd tot rivieren!
* Nog vorig weekend haalde Asuncion het nieuws met een gigantische “asado” om het wereldrecord barbecuen te verbreken. Het event kreeg toepasselijk de naam “Todo Bicho que camina” (elke dier dat wandel(de)). Op ironische wijze mocht ik als vegetarier dit massaspectakel (30 000 mensen) aanschouwen, terwijl de grootste carnivoor van het gezelschap, Lucas, er niet bij kon zijn. Paraguay zou echter Paraguay niet zijn als dit alles niet bijzonder chaotisch was verlopen, en er na een file van 15 000 van de 30 000 mensen alleen nog maar sporen van een BBQ waren te bespeuren: afgeknaagde botten, smeulende vuren, en in de verte nog enkele paraguayo’s die zich uit de voeten maakten met een halve koe aan een spit…
Moe en roodverbrand keerden we in het gezelschap van enkele vrienden die dag terug om ’s avonds lekker samen te koken.